• Ψυχάρης: Η ντροπή του Τατοΐου
ΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ να τραβήξουν από τα μαλλιά οτιδήποτε για να τους βγει ο συμψηφισμός. Αναφέρομαι στο σημερινό «Βήμα» και -που αλλού;- στην «Πανδώρα» του κυρ Σταύρου Ψυχάρη. Γράφει λοιπόν ο γλαφυρός κυρ Σταύρος:
Πρώτα ο Κυριάκος, για το αστείο ποσόν των 140.000 ευρώ που επένδυσε στη δουλειά του προκειμένου να την κάνει ακόμη καλύτερα. Έπειτα η μομφή για τη συμμετοχή του Νικολάου των Παπανδρέου – και διακεκριμένου ομοτέχνου τού Μισέλ ντε Γκρες – στο διοικητικό συμβούλιο κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών. («Μεγάλη Βρεττανία» λέγεται το ξενοδοχείο, αλίμονο αν δεν έχει και έναν πρίγκιπα στο διοικητικό συμβούλιό του!..) Τώρα αναγκάζεται να απαντήσει στις φήμες ο ίδιος ο εξάδελφος του Πρωθυπουργού! Ένα πρόσωπο που συμβαίνει να είναι αριστούχος απόφοιτος και σημαιοφόρος της Σχολής Καραμανλή.
Τώρα πώς μπλέκει τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Μιχάλη Λιάπη, που αναμειγνύονται στο σκάνδαλο της Siemens με το Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει στο Δ.Σ. Μεγάλου ξενοδοχείου και τον Γιώργο Παπανδρέου; Αυτές τις ακροβασίες συμψηφισμού μόνο μία… Πανδώρα τις καταλαβαίνει.
Το παλάτι
Εξάλλου ο κυρ Σταύρος σήμερα έχει άλλα σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί. Όπως γράφει στο κύριο άρθρο της εφημερίδας του (μέσα στην επικαιρότητα αυτός ο άνθρωπος*):
Μια χώρα που ηθελημένα αγνοεί την ιστορία της, διαπράττει έγκλημα εις βάρος των πολιτών της.
Μάλιστα αλλά γιατί; Γιατί…
Στην Ελλάδα, η περίοδος της Βασιλείας και της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας έκλεισε οριστικά, μα ανήκει βεβαίως στο ιστορικό μας παρελθόν.[…]
ε και λοιπόν;
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σεβασθούμε τις ιστορικές μνήμες μιας μακράς περιόδου που (με τις γνωστές αναστολές) είναι ζυμωμένη με την ιστορία του τόπου μας.
Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι… ζυμωθήκαμε αρκετά με αυτούς, τους χρυσοπληρώσαμε και μας το ανταπέδωσαν με το παραπάνω. Αλλά τι πρέπει να κάνουμε τώρα δηλαδή;
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται σήμερα η υποχρέωση της Πολιτείας να επέμβει και να μην αφήσει τα παλαιά ανάκτορα του Τατοΐου να ερειπώνονται, […]
Το «Τατόι» θα έπρεπε να μεταβληθεί σε Ιστορικό Μουσείο της Βασιλείας στην Ελλάδα, χωρίς «χρωματισμούς» μικροπολιτικούς αλλά με σεβασμό προς τις γενιές που έζησαν, στήριξαν ή πολέμησαν τον θεσμό της Βασιλείας.
Έλα… στον τόπο σου πρωί-πρωί!
* Μυστήριο! Μπας και το καλοείδε ο Λαμπράκης το ακίνητο και θέλει να το εντάξει σε κανένα προγραμματάκι Πολιτισμού (υπενθύμιση: Υπουργός Πολιτισμού είναι -ακόμα- ο κ. Λιάπης) για να το διαχειριστεί κανένας Ο.Μ.Μ.Α.; Πάντως τέτοια «φιλοβασιλική» πρεμούρα, λίγο περίεργη μου φαίνεται;
Ή κάνω λάθος;
δολeros
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Θέμα
«Μετά το Πολιτικό Σύστημα, Τι; – Κατ’ επίφαση Δημοκρατία και άλλα Δεινά- Υπόθεση Siemens: Πυξίδα Πολιτικής Αλλαγής».
Η ατζέντα θα περιλαμβάνει ζητήματα, όπως ο δικομματισμός, ο απολογισμός της Μεταπολίτευσης, οι παραδοσιακοί παίχτες της πολιτικής σκηνής, η διαφθορά, το Κράτος, οικονομία και φιλελευθερισμός, αλλά και ερώτηματα σχετικά με την επόμενη ημέρα του συστήματος, τη δυνατότητα για μια άλλη Δημοκρατία. Ό διάλογος θα είναι απόλυτα ελεύθερος ως προς τη διατύπωση και τις απόψεις, πλην όμως θα ακολουθήσει τους κανόνες της ευπρέπειας και του σεβασμού των συνομιλητών.
Περιμένω τις προτάσεις συμμετοχής σας στο p.tatoulis@gmail.com έως την επόμενη Παρασκευή 11 Ιουλίου, με στόχο η συνάντηση να πραγματοποιηθεί εντός των ημερομηνιών 16 έως 18 Ιουλίου.
ευχαριστώ για την φιλοξενία